دستگاه سانتریفیوژ میکروهماتوکریت چیست؟

هدف این شرکت ارتقاء سطح کیفیت و تولید محصولات به روشهای نوین است تا بتوانیم از واردات این تجهیزات به کشورمان جلوگیری و حتی در زمینه صادرات این تجهیزات فعالیت نماییم .

دستگاه سانتریفیوژ میکروهماتوکریت چیست؟

۸ بازديد

سانتریفیوژ میکروهماتوکریت عملکردی مشابه سایر دستگاه‌های سانتریفیوژ دارد. این دستگاه با سرعت بالا مواد را می‌چرخاند تا با استفاده از نیروی گریز از مرکز، اجزای مختلف محلول‌ها را جدا کند. مهم‌ترین تفاوت دستگاه میکروهماتوکریت با سایر انواع سانتریفیوژها این است که فضایی برای قرار دادن لوله‌های مویرگی یا مویین دارد. لوله‌های مویین نوع بسیار کوچک لوله آزمایش هستند. بنابراین برای استفاده از این دستگاه و محاسبه هماتوکریت خون، به حجم بسیار کمی نمونه نیاز است. حجم لوله‌های مناسب برای دستگاه سانتریفیوژ میکروهماتوکریت، ۱۵ تا ۵۰ میلی‌لیتر است.

وقتی لوله‌های حاوی نمونه‌های خون در دستگاه قرار می‌گیرند، سانتریفیوژ با تعداد دور مشخص در دقیقه می‌چرخد. نیروی گریز از مرکز باعث می‌شود رسوب‌های خون به انتهای لوله برود و بخش‌های سبک‌تر مانند پلاسما به قسمت بالایی لوله بیاید. بعد از توقف چرخش، این اجزای جداشده به همین شکل باقی می‌مانند و قابل آزمایش هستند.

کاربردهای سانتریفیوژ میکروهماتوکریت

دستگاه سانتریفیوژ میکروهماتوکریت در آزمایشگاه‌های پزشکی، بیوشیمی و ژنتیک کاربرد دارد. درصد هماتوکریت معیار مهمی است که وضعیت بیماران را مشخص می‌کند. این معیار بیشتر در تشخیص و نظارت بر بیماری‌هایی چون پلی‌سیتمی، نارسایی مغز استخوان، کم‌خونی و تالاسمی و لوسمی کاربرد دارد. همچنین در صورتی که بیمار به دلیل سانحه، مقدار زیادی خون از دست داده  باشد، هماتوکریت او تست می‌شود تا در صورت نیاز به او خون تزریق شود.

ویژگی‌های دستگاه سانتریفیوژ میکروهماتوکریت آرام گستر

پیش از خرید سانتریفیوژ میکروهماتوکریت باید بررسی کنید که آیا ویژگی‌های این محصول برای کاربرد مورد نظر شما مناسب است یا خیر. برای تصمیم‌گیری‌ ساده‌تر در این زمینه، در ادامه ویژگی‌های دستگاه سانتریفیوژ میکروهماتوکریت آرام‌گستر را توضیح می‌دهیم.

  • قدرت چرخش تا حداکثر ۱۲۰۰ دور در دقیقه
  • عملکرد فول دیجیتال
  • دارای ۲۴ شاخه برای قرار دادن لوله‌های مویین
  • قفل برقی و دستی
  • بدنه فولادی با رنگ الکترو استاتیک
  • دارای نمایشگر G (نیروی گریز از مرکز)
  • درب پلکسی ۱۰ میلی‌متر ضد ترک و نشکن
  • بدون لرزش و صدای زیاد

روش کار با سانتریفیوژ میکروهماتوکریت

کار با دستگاه سانتریفیوژ میکروهماتوکریت بسیار ساده است. برای استفاده از این دستگاه مراحل زیر را انجام دهید:

  1. دستگاه را روی سطح صاف و ثابت بگذارید و آن را به برق متصل کنید.
  2. لوله‌های مویین را با نمونه خون پر کنید. بهتر است از لوله‌های مویین هپارینه استفاده کنید تا نمونه خون تا پیش از چرخش، منعقد نشود.
  3. خروجی لوله‌ها را با استفاده از موم‌های مخصوص ببندید و آن‌ها را در دستگاه جای دهید.
  4. درب دستگاه را ببندید و زمان و تعداد دور مورد نظرتان را مشخص کنید. اکنون دکمه Start را بزنید.
  5. بعد از اینکه سرعت چرخش به تعداد دورهایی که تعیین کرده بودید، رسید، زمان‌سنج شروع به شمارش معکوس می‌کند و در پایان زمان تعیین‌شده، دستگاه به صورت خودکار خاموش می‌شود.
  6. بعد از پایان کار می‌توانید لوله‌های حاوی نمونه خون‌های جداشده را بردارید و مقدار هماتوکریت نمونه‌ها را اندازه‌گیری کنید.

نکات مهم درباره کار با سانتریفیوژ میکروهماتوکریت

رعایت نکاتی که در ادامه توضیح می‌دهیم هم عملکرد دستگاه سانتریفیوژ میکروهماتوکریت را بهتر می‌کند و هم طول عمر دستگاه را افزایش می‌دهد.

  • لوله‌های مویین باید به صورت متقارن در دستگاه قرار گیرند. یعنی در هر سمت از دایره سانتریفیوژ باید به تعداد برابر لوله مویین وجود داشته باشد. اگر تعداد لوله‌ها در یک سمت بیشتر است، در سمت دیگر لوله‌های مویین خالی یا حاوی آب قرار دهید.
  • وقتی دستگاه در حال کار است، برای باز کردن درب تلاش نکنید و دستگاه را نیز حرکت ندهید.
  • بعد از پایان کار، صبر کنید تا چرخش دستگاه به صورت کامل متوقف شود. سپس درب آن را باز کنید و لوله‌ها را خارج کنید.
  • از پارچه خشک و نرم برای تمیز کردن دستگاه استفاده کنید. شستشوی دستگاه به آن آسیب می‌رساند.
  • بهتر است در حین کار با سانتریفیوژ میکروهماتوکریت نزدیک دستگاه بمانید تا در صورت ایجاد خطای احتمالی، مشکل را برطرف کنید.
تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.